Насловна / О нама

Поштовани посетиоци,

Добродошли на интернет страну Националне агенције за регионални развој.

Србија је у сред Европе, али се њеним вредностима и стандардима, мора брже приближити. Чињенице нам овога часа нису наклоњене. Регион јужне и источне Србије је трећина територије наше државе а у њему живи мање од четвртине становника Србије. Економска снага региона је за 80% слабија од републичког просека. Плата је за 12.000 динара мања од републичког просека, а стопа незапослености већа је за 32%. Слично је у већем делу Србије. Често чињенице које вам не иду на руку могу да вас покрену, мотивишу, чак и заинате да успете у достизању сваког циља на свом развојном путу.

Учинићемо све да Национална агенција буде водећа институција Републике Србије која остварује националну политику равномерног регионалног развоја. Агенција ће бити примарни ресурсни центар за информисање и усаглашавање институционалних, предузетничких и појединачних иницијатива и мера усмерених на развој свих региона у Србији. То захтева креирање мреже партнерстава са свим кључним актерима друштвеног развоја, пружање адекватне подршке развојним инфраструктурним и инвестиционим пројектима и програмима а самим тим развоју Србије у целини. Свесни смо да ће оживотворење ове визије захтевати много рада и резултата од сваког запосленог у Агенцији.

Резултати су једини начин на који ова агенција може да се приближи грађанима и њиховој жељи да се у најважнијим стварима приближе Европи. Ближе грађанима – ближе Европи. Наша је мисија да допринесемо стварању модерне инфраструктуре, повољнијем пословном амбијенту, отварању нових радних места, а тако и стварању једнаких шанси за све тј. бољем животу грађана Србије.

Уверен сам да је тежак пут пред нама, али знам да сви путеви имају почетак и крај – осим развојног пута, којим се непрестано корача. Уверавам Вас и све грађане Србије да ће Национална агенција за регионални развој као и до сада, у складу са својим законским обавезама, дати све од себе да циљеви политике регионалног развоја коју води Влада буду у потпуности остварени.

Ближе грађанима – Ближе Европи!

Директор Националне агенције за регионални развој