Насловна / Инфо / Вести / Како да постанеш успешна предузетница/успешан предузетник

Како да постанеш успешна предузетница/успешан предузетник

Петак, 14. октобар 2011.

Амбасадорке женског предузетништа говориле о свом искуству бављења бизнисом у Зајечару.

SME week

Амбасадорке женског предузетништва говориле су данас о својим предузетничким искуствима на мотивационој радионици „Како да постанеш успешна предузетница/успешан предузетник“ у на Факултету за менџмент у Зајечару. Циљ радионице је да мотивише и охрабри друге жене да своје идеје преточе у реалност, да изграде визију и самопоуздање потребно за започињање и вођење посла. Мотивациона радионица „Како да постанеш успешна предузетница/успешан предузетник“ одржава се у оквиру обележавања Европске недеље малих и средњих предузећа 2011.

Пред пуним амфитеатром, амбасадорке женског предузетништва Афродита Бајић (Аfrodite mode Collection, Београд), Ања Иванa Милић (Arhi Pro, Београд), Драгица Божиновић (Новитас, Шабац), Зорица Селаковић (Dessert, Чачак), Љиљана Станојевић (Станојевић, Ваљево), Марија Стевановић (MS Employments, Свилајнац), Марина Миловић (Маја промет, Београд), Наташа Милановић (Биосил, Угриновци) и Сања Кнежевић (Етно село Латковац, Александровац), говориле су на основу личног искуства, о разлозима за бављење сопственим бизнисом, са чиме све могу да се суоче током процеса од идеје до реализације, добре и лоше стране покретања сопственог посла и на шта би посебно требало да обрате пажњу. 

„Осим што је потребно да имају идеју, будуће предузетнице морају да имају и јасно постављен циљ, да осмисле свој пут до циља и да никако не одустају на том путу иако ће имати препреке на које ће наилазити и упорност је јако битна“, поручила је амбасадорка Сања Кнежевић, власница Етно села Латковац свим потенцијалним предузетницама.

На мотивационој радиници обратили су се и Родољуб Јовановић, декан Факултета за менаџмент, Ивица Ежденци, директор Националне агенције за регионални развој и Ана Жегарац, помоћник директора Националне агенције за регионални развој и координатор пројекта „Амбасадорке женског предузетништва у Србији“. Милaн Вујовић, виши саветник за едукацију и менторинг  у Националној агенцији, представио је потенцијалним предузетница услове и процедуре оснивања сопственог предузећа.