Насловна / Инфо / Конкурси / Јавни позив за сертификацију пружалаца услуга за подршку пословању МMСП

Јавни позив за сертификацију пружалаца услуга за подршку пословању МMСП

Рок за пријаву: субота, 31. децембар 2016.

Сертификација пружалаца услуга за подршку пословању ММСП (у даљем тексту: Сертификација) је успостављена кроз пројекат Унапређење иновативности и конкурентности ММСП (Improved SME Competitiveness and Innovation Project - ICIP).

Sertifikacija, logo

Општа сврха процеса Сертификације је успостављање Базе сертификованих  пружалаца услуга за подршку пословању ММСП (у даљем тексту: База ) и то како појединаца (консултаната, тренера и саветника), тако и сертификованих консултантских кућа.  База пружа могућност лакшег препознавања сертификованих пружаоца услуга за подршку пословању како од стране клијената (МMСП) тако и од стране институција.

Сертификација се обавља по унапред дефинисаним критеријумима и методологији, а поступак Сертификације спроводи Национална агенција за регионални развој. Методологија је детаљније описана у документу Оперативни приручник за Сертификацију пружалаца услуга за подршку пословању.

Ко може да се пријави?
 Сертификација је отворена за све пружаоце услуга за подршку пословању MМСП који раде као консултанти, тренери и/или саветници. Пружаоци услуга за подршку пословању МMСП могу да се пријаве као:
 - Општи пружаоци услуга за подршку пословању МMСП, 
 - Специјализовани пружаоци услуга за подршку пословању MМСП, 
 - истовремено за обе наведене категорије (општи и специјализовани).

Услови за пријављивање
Сви кандидати морају да задовоље основне критеријуме, независно од категорије за коју се пријављују (општи, специјализовани или за обе) и то:
- релевантне академске квалификације (факултет или виша школа);
- најмање три године искуства у пружању пословних  услуга  ММСП; 
- активно бављење пружањем услуга за подршку пословању ММСП у претходних годину дана и
- континуирани професионални развој.

Начин пријаве
 Пријавни формулар попунити и послати електронски на e-mail: sertifikacija@narr.gov.rs

Кандидати који успешно прођу процес сертификације биће уписани у Базу, представљену на порталу Предузетнички сервис www.preduzetnickiservis.rs, односно на сајту www.narr.gov.rs , добиће Сертификат, Идентификациону картицу и биће потписници Етичког кодекса понашања и Правила сертификације.

За све додатне информације обратите се путем e-mail: sertifikacija@narr.gov.rs

Конкурсна документација